KASUKA NA KONOJO


11.52 pm

Holla.. ;)

Selamat malam kalian... Tetiba terlebih rajin pula aku nak buat entry... Tadi baru je lepas abis tengok drama japanese.. Cite yang sangat best..! So nak share ngan korang la.. Biasalakan.. Sharing is caring..Caring is  ^^,

Cite nie tentang seorang cikgu lelaki (Kamiyama Sensei) yang tak berapa nak motivated dalam pekerjaan beliau... Dia tak suka nak campur tangan dalam kehidupan student dia.. So even dia tahu student dia tu ada masalah dia tetap pegang prinsip yang dia taknak campur tangan dalam hal-hal macam tu... Semua ini disebabkan dahulunya (previous school) beliau gagal membantu pelajar beliau yang kena buli.. Tapi lama kelamaan cikgu nie berubah setelah mengenali Akane... Akane nie sebenarnya hantu.. Sebelum Akane meninggal dia pun seorang cikgu... Apa yang menyedihkan.. Akane sendiri tak ingat sebab apa dia meninggal... T_T

Student-student dalam cite nie takdelah gangster seperti dalam cite Gokusen... Watak diorang ala-ala watak student kat dalam cite Hammer Session!. Budak yang takleh lepas handphone... Budak yang memberontak sebab parent tak pay attention kat diorang... And then budak yang suka membuli dan di buli... Cliche but... Itu realitinya....

Element sedih sangat banyak... Sampai tersumbat pulak hidung aku sebab terlebih nanges... Sedih... Terharu... Dan macam-macam lagi lah... So jangan segan... And jangan silu silau tengok cite nie ye.... Sebab ianya sesuai untuk semua lapisan umur...  Tajuk drama nie adalah Kasuka Na Konojo...

CREDIT TO THE OWNER


Tekan SINI kalo nak tengok cite nie okay...

So sampai sini je entry kali nie... bubye....


P/s Da jam 1.20 pagi rupanya... Penulis nak ucapkan Selamat Hari Merdeka yang ke-57... Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta~~



Tiada ulasan:

Catat Ulasan