Lunch Time...




12.07 PM..



Selamat tengahari kalian... Tengah buat apa? Kerja? Makan? Hmm... Bercakap pasal makan... Perut aku nie memang macam tak sabar da... Asyik berbunyi je dari tadi.... Macam terasa lambat pula peredaran masa... Tangan aku da bergeletar sebab rasa lapar yang amat sangat... Okey ini aku tipu je.. >_<


Nak tanya korang sikit boleh? Tak banyak pun.. Hihi... Korang selalu lunch kat mana?

kalo aku... Time study dulu... Aku selalu beli makanan kat luar kampus aku... Dekat luar kampus memang banyak sangat gerai makanan... So selalunya menu aku time lunch Nasi putih + Ayam Goreng + Pucuk Ubi Masak Lemak... Total semua RM 4.50. Murah kan? Dah tu sedap pula tuu... Sejak dari itu.. Menu lunch aku tak berubah sampailah aku graduate... Hoho...


Lepas tu bila da kerja nie... Aku selalu makan kat cafeteria dekat ngan opis aku... So satu hari mesti abis RM 6 - 7 ringgit... Nampak tak ketamakan di situkan? Hihi... Well aku nie biasalah... Suka sangat makan... lebih-lebih lagi kalo time tu ada makanan yang aku teringin nak makan... Memang aku sapu je... >_<

Tapi sekarang da berubah sikit.. Sebab baru-baru nie aku baru je dapat transfer kat kampung halaman aku... So sekarang aku selalu lunch kat rumah... :) Mak masak kan..So mestilah nak makan masakan mak.. :) Tambah-tambah lagi rumah dekat je dari tempat kerja kan.. So senang jelah nak ulang alik dari tempat kerja ke rumah  ^_^

So kalo aku nak buat kesimpulan kat sini... Aku lagi prefer makan kat rumah lah... Sebab kat rumah tak kesah la kita makan macam style apa pun... Sebab orang tak nampak.... Lagi selesa kan... (Oppss.. Terpecah rahsia) :p


CREDIT TO THE OWNER


Tapi itu semua bergantung ngan pilihan masing-masingkan... Ada orang suka makan kat luar... And ada pula orang suka makan kat rumah... Contohnya macam aku.. So tak payah nak sindir sangat ngan preferences orang lain kalo dia tak suka buat benda yang tak sama macam diri kita... Biasalah kita nie manusia.. Rambut je sama hitam.. tapi hati lain-lain... Tapi kalo rambut orang tu warna lain selain hitam macamana pulak? Haha... Tepuk dada tanya selera,.. Ok... Adios...



p/s  Penulis excited nak tunggu Gerhana Bulan...







Tiada ulasan:

Catat Ulasan